DE EEN NA LAATSTE RONDE

Toegevoegd op 30 april 2012 om 00:00 door Ton Van Tuijl
Whatsapp Facebook Twitter


DE EEN NA LAATSTE RONDE
De een na laatste wedstrijd van het seizoen was dit afgelopen weekend tegen koploper Udi'19 3. Tot nu toe verreweg het beste team waar we tegen gevoetbald hebben en daarom ook al het hele seizoen bovenaan staat. Bij minimaal een gelijkspelletje zouden ze deze middag ook kampioen zijn. Dat was overigens te merken ook langs de kanten van het mooie kunstgrasveld in Uden. Er stonden veel supporters langs de lijn, zoveel zelfs waar menig eerste elftal jaloers op zou zijn. Natuurlijk was de trouwe supportersgare van DAW ook aanwezig maar voor het eerst dit seizoen waren ze in de minderheid.

De eerste helft was duidelijk voor Udi'19. Veel meer balbezit als DAW en het speelde ook een paar kansjes bij elkaar. Een aantal werden er naast gemikt en bij de kansen die tussen de palen eindigde waren een prooi voor keeper Michiel Schamp. DAW moest werd terug gedrongen maar kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit maar de eindpas miste de nauwkeurigheid.

De tweede helft veranderde er niet veel, DAW werd op eigen helft vast gezet maar bij DAW stond het gewoon net als de eerste helft gewoon goed dus veel kansen werden er niet gecreerd. Na 60 minuten ontsnapte de rechtsbuiten aan de buitenspelval en kwam oog in oog met Michiel, met een leep balletje over Michiel met het nodige effect zette hij Udi'19 op voorsprong. Het zat er een keer aan te komen maar na 690 minuten voetbal na de winterstop kwam er een einde aan de imposante reeks van minuten zonder tegendoelpunt.

Wilde DAW nog iets forceren dan moest er meer risico genomen worden en tegen een ploeg als Udi'19 zou dat weleens fatale gevolgen kunnen hebben. Toch kroop DAW wat meer uit haar schulp met als resultaat 10 minuten voor tijd een 2-0 achterstand. Een misverstand op het middenveld werd genadeloos afgestraft. In de laatste 10 minuten dreigde DAW overlopen te worden en de goede prestatie van de eerste 60 minuten werd geheel teniet gedaan. Uiteindelijk stond er een 3-0 eindstand op het wedstrijd formulier voor de terechte kampioen. Een ploeg die volgend jaar ook weer bovenin meedraait in de eerste klasse.

Volgende week speelt DAW 2 de laatste wedstrijd van het seizoen thuis om 12.00 uur tegen Erp 2.


DAW 1 speelde uit in Haps tegen de Hapse Boys. Na een 1-0 achterstand knokte DAW zich knap terug in de wedstrijd. De net ingevallen Bart Remmits (speler van de A1) maakte met zijn eerste balcontact de verdiende gelijkmaker net voor rust. De tweede helft kon alle kanten op, DAW had een licht overwicht maar ook Haps creerde een paar kleine kansjes. Uiteindelijk ging DAW toch met de drie punten richting Schaijk. Een paar minuten voor tijd belande een perfecte voorzet van Devi Appelhof op het hoofd van Robbert Knipping en dan weet je dat hij erin gaat, 1-2. In de blessure tijd maakte Brian Peters na een knappe individuele actie zelfs 1-3 van.

Volgende week mag DAW 1 dit schitterende en succesvolle seizoen thuis afsluiten tegen Montagnards, aanvang 14.30 uur.

DAW 3 speelde afgelopen donderdag al voor dit weekend geplande wedstrijd thuis tegen Berghem Sport 2. Een 0-1 achterstand werd omgebogen tot een knappe 2-1 overwinning.

Door dit resultaat handhaaft DAW 3 zich knap in de subtop van de reserve derde klasse. Volgende week speelt ook DAW 3 haar laatste wedstrijd van het seizoen. Dan wordt er afgereisd naar Heeswijk waar de nummer 2 van de competitie de tegenstander is. Aanvang 12.00 uur.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs