HET SEIZOEN ZIT ER (BIJNA) OP!

Toegevoegd op 7 mei 2012 om 00:00 door Ton Van Tuijl
Whatsapp Facebook Twitter


HET SEIZOEN ZIT ER (BIJNA) OP!
De laatste wedstrijd van het seizoen was tegen Erp 2. De wedstrijd werd voorafgegaan met een ontbijtje in de kantine van DAW 2. Dit was perfect verzorgd (gekookte eitjes, gebakken eitjes e.d.) en onder het genot van al dat lekkers werd de zaterdagavond nog even doorgenomen. Voor de ene was de zaterdagavond nog heftiger dan de andere en de trainer en leider hoorde het maar lijdzaam aan, dit beloofde niet veel goeds. Dat het altijd nog erger kan bewijst de bijgesloten foto en filmpje. Trainertje pesten als hij de club gaat verlaten dat durven ze in Schaijk wel. Onder leiding van deze middag gevleugelde trainer ging DAW 2 ook nog voetballen. Dat ging niet eens zo slecht, ondanks al die alcohol van de avond ervoor. Nummer twee van de stand Erp ging furieus van start maar verder dan een paar kleine kansje kwamen ze niet. Werden ze een keer gevaarlijk dan was daar altijd nog Michiel Schamp die erger voorkwam. Na een 0-0 ruststand ging DAW op zoek naar de winst. Dat de alcohol zijn tol eiste was duidelijk, DAW moest steeds verder terug.

Na 60 minuten kregen Peter van de Heijden en Rob van de Ven een publieks wissel. Ze nemen na jaren gevoetbald te hebben in de selectie van DAW afscheid. Ondanks hun nog "jonge" leeftijd gaan ze een stapje lager spelen, uiteraard bij DAW. Onder luid applaus en vuurwerk verlieten ze hevig geemotioneerd het veld.

Toen deze routiniers het veld verlaten hadden kreeg DAW meteen een levensgrote kans op de 1-0. Op miraculeuze wijze ging de bal in drie instanties er nog niet in. Meteen daarop een vrije trap vanaf de zijkanten voor Erp. Uit deze standaard situaties scoorde Erp in de heenwedstrijd twee keer en zo ook deze middag. Een geheel vrijstaande Erpenaar kopte feilloos binnen. Na deze 1-0 dreigde DAW even overlopen te worden maar na 90 minuten bleef de teller staan op een 3-0 nederlaag voor DAW. Volgens de routiniers op de bank had dat zo zijn reden de terugval van de laatste dertig minuten.......

Verliezen is nooit leuk maar dit Erp was uiteindelijk toch echt een maatje te groot. Tussen het Erpse geweld door maakte Mark Megens zijn debuut bij de senioren. De eerste jaars A-junior viel foutloos in.

Voor DAW 2 zit het seizoen er nu op. Een moeizame eerste seizoenshelft waar het toch even wennen was aan een niveautje hoger. De tweede seizoenshelft was ondanks de vele blessures toch beter en geeft weer hoop voor volgend seizoen. DAW 2 eindigt op een zevende plaats in de eindrangschikking. Een plaats waar DAW 2 in de winterstop voor getekend had.

Op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) is er nog een seizoensafsluiting voor de DAW 2 selectie ergens in Schaijk. Meer informatie volgt hier nog over.DAW 3 moest ook aantreden tegen de nummer twee van de ranglijst. In Heeswijk werd er gestreden tegen Heeswijk 2. De eerste helft gaf DAW zeker goed tegenstand maar moest toch gaan rusten met een 1-0 achterstand. Meteen na de rust kwam DAW verdiend op gelijke hoogte, 1-1. Een schitterende diepe bal van Niels van de Bogeart op Dylan Bens en deze ronde beheerst af. De gelijk opgaande wedstrijd werd uiteindelijk toch gewonnen door Heeswijk 2. In de laatste tien minuten wisten de Heeswijkenaren nog twee keer het net te vinden. Daarmee kregen ze misschien iets teveel maar daar maalde in Heeswijk niemand om.

DAW 3 eindigt ondanks deze nederlaag op een knappe zesde plaats.Kampioen DAW 1 speelde haar laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Montagnards uit Bergen in Limburg. De wedstrijd die voor geen van beide meer van belang was golfde op en neer. Ron Appelhof opende de score voor DAW. Net voor de rust maakte Montagnards gelijk en zo ging men rusten met een 1-1 stand. De tweede helft leek al snel beslist. DAW liep uit naar een 4-1 voorsprong door de ingevallen Hidde Huizing, Brian Peters en Devi Appelhof. Toch werd het nog spannend op D'n Heuvel. Montagnards speelde vol op de aanval en kwam nog terug tot 4-3. Verder liet DAW het niet komen en eindigt door deze overwinning op het ongekende aantal van 57 punten. Een schitterend resultaat dat al goed gevierd is.

Op deze laatste wedstrijddag van DAW 1 werd er tevens afscheid genomen van leider Ronald van de Venne. Na vijf jaren van trouwe dienst gaat hij het wat rustiger aan doen. Leider Ronald werd ook in een mooi pakje gehesen en was nu een echte lijder.

Zaterdag 26 mei wordt het seizoen voor DAW 1 afgesloten met een schitterende kampioensreceptie. Aanvang 17.00 uur tot 19.00 uur??.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs